Laia Berenguer i Puget (s/d). Arxiu familiar

Laia Berenguer i Puget

Responsable de les Joventuts Socialistes de Catalunya (JSUC) a Sant Feliu de Codines, el seu poble natal. Laia Berenguer fou empresonada a Les Corts del 1939 al 1943. Allà va coincidir amb altres companyes del PSUC i de les JSUC, com ara Maria González, Maria Domènech, Isabel Vicente, Isabel Imbert, Soledad Real, Teresa Hernández i Maria Salvo.

Quan va sortir de la presó va refer la seva vida a Sant Feliu en unes condicions més difícils, enfrontada al rebuig de molts veïns del poble. Va continuar militant al PSUC i el 1973 va tornar a ser detinguda amb ocasió de la dissolució de l'Assemblea de Catalunya, de la qual en va ser membre. En aquell a ocasió fou empresonada per uns mesos en la presó de La Trinitat de Barcelona.

Des del 1986 fou membre del Comitè Central del PSUC i de l'Assemblea d'Iniciativa per Catalunya (IC). Regidora de Governació de l'ajuntament de Sant Feliu de Codines des de les primeres eleccions democràtiques, fou alcaldessa del 1988 al 1990. El 2001 s'incorporà a l'Associació “Dones del 36"

Laia Berenguer va a morir el 21 de juny de 2011 en L'Ametlla del Vallès.